متخصصان فناوری اطلاعات و الکترونیک باید درباره رویداد ElComp بدانند. اما اگر فقط به این حوزه فکر می کنید، احتمالا نام نمایشگاه الکامپ را شنیده اید. با این حال، شما قصد دارید ادامه دهید اما قبل از پرداختن به تعریف الکامپ، جالب است بدانید که الکامپ پس از نمایشگاههای صنعت تهران، نفت و گاز و فرش، به عنوان چهارمین نمایشگاه بزرگ کشور شناخته میشود؛ پس این نمایشگاه برای کسبوکارهای مختلف جایگاه ویژهای دارد. امید است این رویداد در سالهای آتی بتواند به رتبههای بالاتری دست پیدا کرده و در صدر نمایشگاههای کشور قرار بگیرد!
الکامپ چیست؟
الکامپ «Elecomp» مخفف عبارت «Electronics, Computer & E-Commerce» که به معنای «نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، رایانه و تجارت الکترونیک» است و بهصورت سالانه برگزار میشود. اولین برگزاری این رویداد به سال 1369 در کشورمان برمیگردد. رویداد الکامپ در ابتدا همراه با محصولات و ایدههای برق و مخابرات برگزار میشد؛ اما از سال 1379 به بعد، رویدادهای مربوط به مخابرات تحت عنوان تلکام بهصورت جداگانه برگزار شده و رویدادهای برق هم از آن مستقل شدند. به این ترتیب، امروزه در نمایشگاه الکامپ، صرفاً ایدههای مربوط به کامیپوتر و الکترونیک به نمایش گذاشته میشود.
نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک یک نمایشگاه تجاری است که بر نمایش محصولات، خدمات و پیشرفت ها در زمینه های الکترونیک، فناوری کامپیوتر و تجارت الکترونیک تمرکز دارد. این نمایشگاه بستری را برای شرکت ها، تولید کنندگان، متخصصان صنعت و علاقه مندان فراهم می
کند تا آخرین نوآوری های خود را ارائه دهند، با شرکا یا مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنند و از روندهای نوظهور در صنعت به روز بمانند.
این نمایشگاهها معمولاً طیف گستردهای از محصولات و خدمات از جمله دستگاههای الکترونیکی، سختافزار و نرمافزار رایانه، تجهیزات مخابراتی، راهحلهای دیجیتال، پلتفرمهای تجارت الکترونیک، خدمات اینترنتی و غیره را ارائه میدهند.
آنها همچنین ممکن است شامل ارائه ها، کارگاه ها، بحث های پنل، و فرصت های شبکه ای برای شرکت کنندگان باشد.اگر به طور خاص به دنبال اطلاعاتی در مورد نسخه آتی یا قبلی نمایشگاه بین المللی الکترونیک، رایانه و تجارت الکترونیکی هستید، توصیه می کنم با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط به همراه مکان یا کشور خاصی که نمایشگاه در آن برگزار می شود، جستجوی آنلاین انجام دهید. این به شما کمک میکند تا وبسایت رسمی یا سایر منابع موثق را که اطلاعات دقیقی درباره رویداد ارائه میدهند، از جمله تاریخ، مکان، غرفهداران و سایر جزئیات مربوطه را پیدا کنید.
نمایشگاه الکامپ تا سال 1379 روند مشخصی نداشت. اما از همان سال هر سال در کشور انجام می شود.در نمایشگاه الکامپ علاوه بر شرکت های داخلی، شرکت های خارجی نیز در زمینه کامپیوتر و الکترونیک فعال خواهند بود.
تا به امروز 25 دوره از نمایشگاه الکامپ در کشور برگزار شده است که رویداد 27 آن در تیر ماه 1402 برگزار خواهد شد.
با توجه به توضیحات بالا شما از قبل می دانید نمایشگاه الکامپ به چه معناست. همچنین از تاریخ دقیق این رویداد، زمان بازدید و محل برگزاری آن مطلع خواهید شد. حالا وقت آن است که به دلیل اهمیت این رویداد و پس از آن بپردازیم
تجارت الکترونیک چیست؟
الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک به حوزه وسیعی اطلاق می شود که جنبه های مختلف فناوری از جمله الکترونیک، سیستم های کامپیوتری و تجارت آنلاین را در بر می گیرد.
الکترونیک: الکترونیک به مطالعه، طراحی و کاربرد مدارها و دستگاه های الکترونیکی می پردازد. این شامل جریان الکترون ها و کنترل آنها برای ایجاد، انتقال و پردازش اطلاعات یا سیگنال ها است. الکترونیک حوزه هایی مانند الکترونیک آنالوگ، الکترونیک دیجیتال، مدارهای مجتمع، ریزپردازنده ها و سیستم های الکترونیکی را در بر می گیرد.
رایانه: رایانه ها ابزارهای الکترونیکی هستند که می توانند داده ها را دریافت، ذخیره، پردازش و خروجی کنند. رشته علوم کامپیوتر بر مطالعه سیستم های کامپیوتری، نرم افزار، سخت افزار و الگوریتم های حاکم بر عملکرد آنها تمرکز دارد. این شامل زمینه هایی مانند برنامه نویسی کامپیوتر، توسعه نرم افزار، شبکه های کامپیوتری، مدیریت پایگاه داده، هوش مصنوعی و معماری کامپیوتر است.
تجارت الکترونیک: تجارت الکترونیک، مخفف تجارت الکترونیک، به خرید و فروش کالا و خدمات از طریق اینترنت اطلاق می شود. این شامل تراکنش های آنلاین، انتقال الکترونیکی وجوه، خرید آنلاین، حراج های آنلاین و سایر فعالیت های تجاری آنلاین است. تجارت الکترونیک همچنین شامل حوزه های مرتبطی مانند بازاریابی آنلاین، تبادل الکترونیکی داده ها (EDI)، مدیریت زنجیره تامین و سیستم های پرداخت آنلاین است.
ترکیب الکترونیک، سیستم های کامپیوتری و تجارت الکترونیکی منجر به پیشرفت های چشمگیری در فناوری شده و جنبه های مختلف زندگی روزمره ما را متحول کرده است. صنایعی مانند خرده فروشی، سرگرمی، امور مالی، ارتباطات و بسیاری دیگر را متحول کرده است. ادغام این زمینه ها همچنین باعث ایجاد فناوری های نوآورانه مانند تلفن های هوشمند، رایانش ابری، اینترنت اشیا (IoT) و سیستم های پرداخت دیجیتال شده است که دامنه الکترونیک، سیستم های کامپیوتری و تجارت الکترونیک را بیشتر گسترش داده است.
چرا نمایشگاه الکامپ مهم است؟
نمایشگاه الکامپ بستری برای معرفی و ارائه محصولات و خدمات به افراد و شرکت های فعال در صنعت الکترونیک و کامپیوتر است. از آنجایی که کشور ما سالهاست در زمینه الکترونیک و فناوری پیشرفت کرده است
در این رویداد، فرصت و شرایط ملاقات و برگزاری جلسات بین عرضهکنندگان و بازدیدکنندگان فناوریهای نوین مبتنیبر کامپیوتر و الکترونیک از سراسر ایران با شرکتهای خارجی فعال در این حوزه فراهم میشود. در واقع، بسیاری از فعالان حوزه فناوری میتوانند در این نمایشگاه، محصولات، خدمات و ایدههای خود را معرفی کرده و برای آن مشتری یا مخاطب پیدا کنند؛ بنابراین از اهمیت بالایی برخوردار است!
چرا در الکامپ دیده نمیشویم؟
تا این بخش از مطلب به ماهیت و اهمیت الکامپ برای سایر کسبوکارها پرداختهایم. اگر شما هم از شرکتکنندگان الکامپ باشید حتما میدانید که شرکتهای بسیار زیادی در این نمایشگاه حضور دارند. اکثر برندهای بزرگ مثل همراه اول wirefaren , ایرانسل که در الکامپ شرکت میکنند از تیمهای مختلفی برای تبلیغات، جذب مخاطب و سرمایهگذار کمک میگیرند. اما گاهی پیش میآید که برای مثال برند بزرگی مانند همراه اول در الکامپ آنطور که باید دیده نمیشود و مخاطب جذب نمیکند. به نظر شما دلیل این اتفاق چیست؟ چه اتفاقی میافتد وقتی شرکتی که پول زیادی برای تبلیغات ElComp خرج کرده است، دیگر ظاهر نمیشود؟ پاسخ به این سوال خیلی سخت نیست. بسیاری از برندهایی که همیشه در الکامپ موفق بوده اند، همیشه یک نکته مهم را در ذهن داشته اند
چندین ماه قبل از نمایشگاه الکامپ، شرکت های مختلف، تحلیلگران نمایشگاهی و افراد تجربیات خود را در سال های گذشته در الکامپ، تحلیل های بازارهای مختلف امسال و پیش بینی های الکامپ امسال را به اشتراک گذاشتند.
محتواهای منتشر شده درباره الکامپ، آمار کل محتواهای منتشر شده، روند تولید محتوا بر اساس ساعت، منابعی که بیشترین مطلب را درباره الکامپ منتشر کردند، ابر هشتگ ها و … و.. از جمله مواردی هستند که میتوان در دیتاک مشاهده کرد. احتمالا عنوان مواردی که گفتیم گویای اطلاعاتی که به ما میدهند است؛ اما ابر هشتگ کمی متفاوت و جدید بوده و ممکن است تا امروز با آن برخورد نکرده باشیم. این ابر برای روابط عمومی قرار داده شده است فراوانی هشتگهای استفاده شده در شبکه های اجتماعی مختلف پیرامون موضوع مورد نظر ما را نشان میدهد.
شما با دیدن این گزارش و ابر هشتگ میتوانید بفهمید کدام برندها و موضوعات در الکامپ بیشتر مورد توجه بودند و نظر باقی شرکتکنندهها درباره آنها چه بوده است.
گزارش نمایشگاه الکامپ 1401
گزارش نمایشگاه الکامپ و آمار نمایشگاه الکامپ سال 1401، باید پس از برگزاری این رویداد ارائه شود. اما مواردی که در اینجا به عنوان گزارش نمایشگاه الکامپ ارائه میشود، گزارشهایی است که تا به این لحظه در مورد چگونگی برگزاری این رویداد در دسترس قرار گرفته است و جزئیات آن به این قرار است:
1) ثبتنام بیست و ششمین نمایشگاه الکامپ در سال 1401 از تاریخ شنبه ۲۱ خردادماه 1401 آغاز شده است که تا 4 تیرماه ادامه داشت. جالب است بدانید که در همان روز اول ثبتنام، بیش از 200 شرکت برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کردهاند.
2) نمایشگاه الکامپ توسط سازمان نظام صنفی رایانهای تهران برگزار میشود.
3) در بخشهای اصلی نمایشگاه الکامپ سال 1401، شرکتهای بزرگ فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مجموعههای دانشبنیان، استارتآپها، اپراتورهای ارتباطی، دستگاههای دولتی و اجرایی کشور و همچنین تیمها و گروههای فعال در حوزه کامپیوتر و الکترونیک حضور خواهند داشت.
4) از جمله بخشهای متنوع این نمایشگاه میتوان واحدهای «الکام استارز»، «الکام پیچ»، «الکام تاکز»، «الکام جابز»، «تینو استارز»، «توان تک»، «آوردگاه سرمایه» و «اتاق شتاب» را نام برد که پذیرای حضور پرشور جوانان خلاق و شرکتهای نوآور در حوزه کامپیوتر و الکترونیک خواهند بود.
5) مساحت تقریبی محل برگزاری نمایشگاه الکامپ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در سال 1401، حدود ٢۵٠٠٠ مترمربع خواهد بود.
6) غرفههای داخل سالن نمایشگاه الکامپ شامل غرفههای سرپوشیده با تجهیزات (پیش ساخته) و بدون تجهیزات (خودساز) است.
7) حداقل متراژ غرفههای پیش ساخته نمایشگاه الکامپ برای بخش ریالی و ارزی، برابر با 12 مترمربع است. این مقدار برای غرفههای خودساز بخش ریالی نیز حدود 36 مترمربع و همچنین برای بخش ارزی نیز 12 مترمربع در نظر گرفته شده است. البته متراژ غرفههای فضای باز را حدود 30 مترمربع اعلام کردهاند.
8) اصلیترین هدف نمایشگاه الکامپ 1401 به توانمند سازی نیروی انسانی فعال در حوزه کامپیوتر و الکترونیک و هدایت آنها به سمت مشاغل مرتبط اختصاص دارد.
موارد فوق، برخی از اصلیترین گزارشها و آمار نمایشگاه الکامپ 1401 هستند که گزارشات تکمیلی آن پس از برگزاری رویداد منتشر میشود. در ادامه به بررسی موضوعاتی میپردازیم که الکامپ 1401 آنها را پوشش میدهد.
موضوعات قابل ارائه در نمایشگاه الکامپ 1402
اگرچه موضوعات کلی نمایشگاه الکامپ در سال جاری با تغییراتی همراه بوده است، اما موضوعات اصلی که این رویداد در سال 1401 پوشش داده است، به این قرار هستند:
1) بانکداری الکترونیک
2) تجارت الکترونیک
3) دولت الکترونیک
4) نرمافزار و سختافزار
5) امنیت
6) شبکه
7) ارتباطات
8) هوش مصنوعی
9) قطعات و تجهیزات موبایل
10) اینترنت
11) پایگاه داده
12) سیستمهای هوشمند
13) ماشین آلات و تجهیزات اداری
14) رباتیک
15) اپراتورها
16) تجهیزات دیجیتال پرتابل
17) تجهیزات سمعی بصری
18) رسانه و سرگرمی
19) آموزش و مشاوره
20) راهکاریابی
با توجه به موضوعات فوق، میتوان گفت که طیف گستردهای از افراد میتوانند با ایدههای مختلف در این رویداد شرکت کرده و نتایج مطلوبی را دریافت نمایند. طبیعتاً حضور گسترده در یکی از بزرگترین نمایشگاههای کشور میتواند نویدبخش فعالان حوزه فناوری باشد.
کدام اصناف و شرکتها در الکامپ 1402 حضور خواهند داشت؟
ممکن است این سؤال برای شما پیش آمده باشد که کدام شرکتها و کسبوکارها میتوانند در نمایشگاه الکامپ سال 1401 شرکت کنند. در پاسخ به این سؤال میتوان موارد زیر را نام برد:
1) شرکتهای خدمات کامپیوتری
2) شرکتهای فناوری اطلاعات (IT) و متخصصین این حوزه
3) تولیدکنندگان محصولات الکترونیک
4) عمده فروشان کامپیوتر و صنایع مربوطه
5) تولیدکنندگان و فروشندگان کامپیوتر و سایر خدمات مرتبط با آن
6) فعالان حوزه دولت الکترونیک
7) فعالان حوزه ماشینآلات و تجهیزات اداری
8) شرکتهای بیمه و شرکتهای حقوقی (به منظور برقراری ارتباط با اصناف فعال در حوزه فناوری)
نمایشگاه الکامپ با هدف گسترش فرهنگ فناوری در زندگی مردم و همچنین ارتقای سطح آگاهی مردم در جامعه برگزار می شود. لازم به ذکر است حضور شرکت های ایرانی و خارجی فعال در حوزه کامپیوتر و الکترونیک باعث موفقیت خواهد شد.
ا