انواع کابل کواکسیال یا آر جی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟کابل کواکسیال که گاهی به عنوان کابل کواکسیال نیز شناخته می شود، یک کابل الکتریکی است که سیگنال های فرکانس رادیویی (RF) را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می کند.
این فناوری از اوایل قرن بیستم وجود داشته است و این کابل ها به دلیل دوام و سهولت نصب عمدتاً برای اتصال امکانات آنتن ماهواره به خانه ها و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرند.
کابل RG چیست؟
انواع مختلفی از کابل کواکسیال وجود دارد که بر اساس گیج و امپدانس متفاوت است. گیج به ضخامت کابل اشاره دارد و با اندازه گیری راهنمای رادیویی یا عدد RG اندازه گیری می شود. هرچه عدد RG بیشتر باشد، هسته هادی مرکزی نازکتر است.
کابل کواکسیال چه شکلی است؟
کابل کواکسیال به دلیل لایه عایق داخلی، شکل گرد و ضخیم مشخصی دارد. اندازه آن باعث میشود تا با انواع دیگر کابلها مانند جفت تابیده یا کابل اترنت بسیار متفاوت به نظر برسد. رایج ترین اندازه های کابل کواکسیال RG-6، RG-11 و RG-59 هستند – برخی از تفاوت های اندازه در تصویر زیر نشان داده شده است.
انواع کابل کواکسیال
کابل های کواکسیال در رنگ های مختلفی از جمله مشکی، قهوه ای و سفید موجود هستند.
کابل های کواکسیال چگونه کار می کنند؟
کابل های کواکسیال یک انتخاب محبوب هستند زیرا طراحی محافظ آنها به هادی مرکزی اجازه می دهد تا داده ها را به سرعت انتقال دهد در حالی که از آسیب و تداخل محافظت می شود.
کابل های کواکسیال عمدتاً از این چهار لایه مختلف ساخته می شوند:
1. هادی مرکزی که معمولا یک سیم مسی است که داده ها و ویدئوها از آن عبور می کنند
2. اطراف سیم مسی یک عایق پلاستیکی دی الکتریک است
3. توری بافته شده از مس به محافظت از کابل در برابر تداخل الکترومغناطیسی (EMI) کمک می کند.
4. لایه خارجی یک پوشش پلاستیکی است که از لایه های داخلی در برابر آسیب محافظت می کند
کابل کواکسیال با حمل داده ها در هادی مرکزی کار می کند، در حالی که لایه های محافظ اطراف هرگونه از دست دادن سیگنال (که از دست دادن تضعیف نیز نامیده می شود) را متوقف می کند و به کاهش EMI کمک می کند.لایه اول که دی الکتریک نامیده می شود، فاصله بین هادی هسته و لایه های بیرونی و همچنین مقداری عایق را فراهم می کند.
لایههای بعدی که در مجموع به عنوان سپر شناخته میشوند، تکانههای الکتریکی و ارسالهای رادیویی را دور نگه میدارند. لایه های مختلف کابل کواکسیال در تصویر زیر نشان داده شده است:
سرعت انتقال کابل کواکسیال چقدر است؟
سرعت انتقال کابل کواکسیال 10 مگابیت در ثانیه است و 80 برابر ظرفیت انتقال کابل های جفت تابیده را ارائه می دهد.
مزایای کابل کواکسیال
ارزان
سیم کشی و نصب آسان
آسان برای گسترش
مقاومت خوب در برابر EMI
حداکثر ظرفیت 10 مگابیت بر ثانیه
بادوام
یکی دیگر از مزایای کابل کواکسیال این است که میدان الکترومغناطیسی حامل سیگنال تنها در فضای بین هادی های داخلی و خارجی وجود دارد. این بدان معناست که کابل کواکسیال را می توان در کنار اجسام فلزی بدون افت برق نصب کرد، بر خلاف انواع دیگر خطوط انتقال.
معایب کابل کواکسیال
عیب اصلی استفاده از کابل کواکسیال این است که خرابی تک کابل می تواند کل شبکه را از بین ببرد.